Ogórki curry
2,5kg ogórka
1l wody
1,5 szk cukru
1,5 szk octu
1,5 łyżki soli
3 łyżeczki curry
na dno słoika wkładamy:
gorczyce, liść selera, krążek cebuli
pasteryzować 7 min.
Mają specyficzny -bardzo fajny smak taka inna odmiana ogórka :)
Ja się zajęłam ogórkami a mąż drylowaniem wiśni na nalewkę i nie pomyślałam , zasugerowałam się czymś z netu i kazałam zasypać cukrem och je ....Wczoraj zlałam to co się utworzyło- zagotowałam, a wiśnie zalałam spirytusem hmmm co ja najlepszego zrobiłam czy coś z tego będzie zobaczymy ;)
Zapowiadają deszcze tylko gdzie one są bo u mnie ich ani widu ani słych.... ups sorki ,coś było słychać tylko nie doszło ...
Pozdrawiam gorąco bardzo gorąco
Chciałabym takie ogórki w curry ale w plastrach, czy zrobić je tak samo jak całe:)
OdpowiedzUsuńMarlena
Zrób -zrób w plastrach ,te parę słoiczków i tak zjesz ;) Ja bym do takiej formy dała więcej cebulki ...To czekam na efekt, bo jestem ciekawa jak to wyjdzie i czy smak Ci podejdzie :)
UsuńAleż u Ciebie przetworowo!I jakie różne różności!My przede wszystkim kisimy i robimy ogórki w miodzie :)
OdpowiedzUsuńWiśnie w spirytusie...ojoj! Będąc dzieckiem wyjadłam po kryjomu Mamie z nalewki wiśnie,chyba tylko dlatego że powiedziała że tego nie wolno.Ponoć byłam pijaniutka...
hihi Ulu przy Twoich ciastach wiśnie szybciutko by się rozeszły , ale przy dzieciach hihi i Twej opowieści lepiej nie mieć ich w domu ;)
Usuńhmmm w miodzie - no nie da rady się tym przepisem zaopiekować - alergik syn :))
Ogóreczki-pycha takie robi moja Teściowa a ja jem z radością;). Swietna nalweczka mniam mniam mniam...
OdpowiedzUsuńSą inne ,ale smaczne :) hihi z nalewką to się zobaczy co wyjdzie ;)
OdpowiedzUsuńOGÓRECZKI Z CURRY SĄ MIAMUŚNE.
OdpowiedzUsuńTEŻ ROBIŁAM - POZDRAWIAM